ua en ru

Гаряча вода у домівках киян може з’явитися впродовж двох тижнів, - "Нафтогаз"

Гаряча вода у домівках киян може з’явитися впродовж двох тижнів, - "Нафтогаз" Фото: Юрій Вітренко (uacrisis.org)

"Нафтогаз" розпочне постачання газу після виконання КП "Київтеплоенерго" усіх законодавчих вимог

Гаряча вода у домівках киян може з’явитися впродовж двох тижнів. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" повідомив головний виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, "Нафтогаз" розпочне постачання газу після виконання КП "Київтеплоенерго" усіх законодавчих вимог.

"Ми готові постачати газ як тільки вони ("Київтеплоенерго", - ред.) виконають всі законодавчі вимоги для того, щоб ми могли це робити. Це важливо, тому що ми подаємо газ їм (місту, - ред.) за пільговою ціною, яка в два рази нижча за ринкову. Для того, щоб вони користувалися цим правом - отримувати пільговий газ, вони мають виконувати відповідні умови. Якщо ні, то вони можуть купити газ на ринку за ринковою ціною. Є велика кількість постачальників, і вони це вже раз робили, в принципі, можуть робити і далі", - сказав Вітренко.

Він також зазначив, що кошти, які були направлені Кабміном на погашення боргів, можуть надійти на рахунки "Нафтогазу" лише після підписання угоди з "Київтеплоенерго".

"Ми сподіваємося, що, якщо все буде нормально, то максимум впродовж двох тижнів, а, можливо, раніше у киян у домівках буде гаряча вода", - підсумував Вітренко.

Нагадаємо, у Києві близько 3 тис. будинків не мають гарячої води.

Також РБК-Україна повідомляло, що 2 жовтня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд допомагає київській владі до кінця цього тижня вирішити проблеми щодо забезпечення жителів міста гарячою водою.