ua en ru

Міській владі потрібно терміново вирішувати проблему бездомних тварин, - лідер партії "Зелені" Олександр Прогнімак

За найскромнішими підрахунками в Києві зараз налічується близько 20 тис. бездомних собак, а по країні їх набагато більше. І напередодні Євро-2012 вирішення цієї проблеми стає номером один, але, на жаль, не на користь тварин. В столиці діє т. зв. угруповання «догхантеров» - озлоблених людей, які масово винищують тварин різними способами.

Партія «Зелені» заявляє, що не може залишатися осторонь, поки по місту йде масове знищення тварин, а діти стають свідками того, як брати наші менші вмирають у страшних конвульсіях біля житлових будинків і на дитячих майданчиках. Так недавно масові винищення бездомних тварин у Севастополі привели до смерті дворічної Маргарити, яка граючи на дитячому майданчику, отруїлася отрутою, призначеною для собак.

«Проблему бездомних тварин повинні вирішувати не тільки активісти зоозахисного руху, її швидке усунення залежить і від міської влади. Найбільш правильним рішенням є будівництво притулків для тварин за межами столиці, де їм забезпечать нормальний цивілізований догляд. Про людей теж потрібно думати. Необхідно спорудити спеціально обгороджені площадки для вигулу домашніх вихованців. І впроваджувати гуманні методи - стерилізацію тварин, яка вже давно зарекомендували себе в європейських країнах. Тільки після цього масове винищення братів менших втратить свою актуальність», - впевнений лідер партії «Зелені» Олександр Прогнімак.

Він зажадав від влади Києва і комунальних служб якомога швидше вирішити проблеми з бездомними тваринами гуманними способами. Також партія «Зелені» вимагає від правоохоронних органів покарати винних в отруєнні домашніх тварин у столичних парках Києва, щоб не повторити ситуацію з вбивством дворічної Маргарити.