ua en ru

Міська влада розпочала реновацію Подолу, її підтримав бізнес-центр ASTARTA

Міська влада розпочала реновацію Подолу, її підтримав бізнес-центр ASTARTA

У липні 2017 спецслужби КМДА розпочали роботи по реконструкції та благоустрою кількох вулиць на Подолі − вул. Ярославській на ділянці від вул. Почайнинська до вул. Набережно-Хрещатицька, вул. Почайнинській на ділянці від вул. Нижній Вал до вул. Ярославська. БЦ ASTARTA став одним з перших комерційних об'єктів, які долучилися до реновації і благоустрою Подолу, яку ініціювала і здійснює міська влада.

У липні забудовник БЦ АSTARTA виконав роботи по заміні старого асфальту на нове дорожнє полотно, що гармонує з архітектурою історичного Києва, реставрацію плитки на тротуарах, на вулиці Почайнинська. Аналогічні роботи на вулиці Ярославській будуть проведені протягом серпня-вересня, а на вулиці Нижній Вал і Набережно-Хрещатицька буде покладено нові тротуари та встановлено новий гранітний бордюр. Комплекс робіт тільки з влаштування нового дорожнього покриття проїзної частини оцінюється в 5 млн грн, їх фінансування є доброю волею забудовника бізнес-центру.

"Наше завдання не просто створити сучасний і красивий БЦ, ми хочемо, щоб діловий квартал ASTARTA став імпульсом для початку позитивних змін і трансформацій як ділового Подолу, так і Києва в цілому", − прокоментував керівник проекту БЦ ASTARTA Іван Пуголовкін.

Київська міська державна адміністрація позитивно відреагувала на ініціативу забудовника упорядкувати вулиці і взяла на себе виконання робіт по заміні теплових мереж, необхідних для зниження ризику потенційних аварійних ситуацій і довгостроковій експлуатації нового дорожнього покриття.

altaltalt

"Ми багато уваги приділяємо благоустрою міста в цілому, − прокоментував перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. − Це означає готовність чесно бачити проблемні місця, і, по можливості, оперативно їх виправляти. Ми завжди підтримуємо бізнес, який спрямований не тільки на зростання власних показників, а й соціальну відповідальність. Це важливо для розвитку", − підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, АSTARTA буде єдиним діловим кварталом, побудованим за принципом "місто в місті". Крім БЦ АSTARTA після реставрації в діловий квартал увійде декілька будівель по вул. Нижній Вал і Почайнинська. Уже зараз забудовник розпочав реставрацію фасаду БЦ "Каньйон" за адресою Ярославська 56, а також благоустрій внутрішнього двору − майданчика між БЦ ASTARTA, БЦ "Каньйон" і супермаркетом "Фуршет". Вона передбачає збільшення кількості паркомісць, установку простої та зручної схеми навігації і транспортної доступності.

БЦ АSTARTA відкриється на початку жовтня 2017 року. У внутрішньому дворику БЦ буде облаштовано "зелений" публічний простір − сквер з оригінальним ландшафтним дизайном, фонтаном і зеленим газоном для "релакс-прогулянок" босоніж. Сквер буде відкритий не тільки для співробітників офісів БЦ, але і для всіх жителів і гостей Києва.

БЦ ASTARTA − перша будівля в Україні, побудована відповідно до технологій "зеленого" будівництва і сертифікована за міжнародним стандартом BREEAM Interim 2013. Інфраструктура БЦ створена в концепті "місто в місті": зона побутових послуг, відділення банку та пошти, нотаріус, ресторан, кав'ярня, їдальня, спортклуб, супермаркет.