ua en ru

Міста будуть засипані сміттям, якщо НКРЕКП дозволять встановлювати тариф, - "Наш край"

Міста будуть засипані сміттям, якщо НКРЕКП дозволять встановлювати тариф, - "Наш край" Фото: Олександр Мазурчак

Партія "Наш край" закликає депутатів не дозволяти Нацкомісії регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) встановлювати тариф на захоронення сміття. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

"Ми закликаємо Верховну Раду не надавати Нацкомісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг право встановлювати тариф на захоронення сміття. Це призведе до ситуації, коли ціну послуг буде визначати НКРЕКП, а відповідальність за чистоту вулиць і дворів буде нести місцева влада. Іншими словами, якщо у Києві встановлять занижений тариф, то у місцевої влади не буде фінансової можливості забезпечити вивезення сміття", - зазначив Мазурчак.

За його словами, запропонована депутатами процедура встановлення тарифу призведе до того, що міста будуть засипані сміттям. "Львів з його сьогоднішніми "сміттєвими" проблемами буде здаватися нам в нових умовах невеликим непорозумінням", - зазначив співголова партії "Наш край".

"Спроби централізованого регулювання "сміттєвого" тарифу відлякують потенційних інвесторів, що зведе нанівець будь-які спроби місцевої влади вирішити питання утилізації сміття за рахунок залучення приватних інвестицій", - резюмував Олександр Мазурчак.

Як повідомляли експерти, раніше комітет ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу підтримав зміни до розгляду у повторному другому читанні проекту закону "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг". Зокрема, одна із змін надає регулятору право встановлювати тариф на захоронення сміття.

На сьогодні тариф на захоронення побутових відходів затверджується місцевою радою на підставі порядку, затвердженого Кабінетом міністрів.