ua en ru

Горбатюк: за злочини проти Майдану до суду скеровано більше 100 справ

Горбатюк: за злочини проти Майдану до суду скеровано більше 100 справ Фото: Сергій Горбатюк

Загалом притягнуто до відповідальності майже 200 осіб

За злочини проти протестувальників під час Євромайдану до суду скеровано 106 обвинувальних актів. Про це під час брифінгу заявив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"До суду уже скеровано 106 обвинувальних актів стосовно 162 осіб. Це стосується 91 працівника органів внутрішніх справ, 7 прокурорів, 1 працівника СБУ, 10 суддів, трьох екс-народних депутатів, 8 керівників місцевої влади, 42 цивільних осіб, в тому числі так звані тітушки. Це тільки я говорю, що стосовно кого направлено обвинувальні акти до суду", - повідомив він.

За його словами, загалом притягнуто до відповідальності за злочини під час Майдану майже 200 осіб.

"Загалом притягнуто до кримінальної відповідальності, тобто, повідомлено про підозру і розслідуються кримінальні провадження стосовно 276 осіб. При цьому, шоста частина з цих притягнутих - це високопосадовці", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стосовно подій 18-19 лютого 2014 року на Євромайдані повідомлено про підозру 27 особам, щодо 8 обвинувальні акти спрямовані в суд.