ua en ru

Горбачов закликав Трампа, Путіна і ООН заборонити ядерні конфлікти

Горбачов закликав Трампа, Путіна і ООН заборонити ядерні конфлікти Фото: Горбачов закликав Трампа, Путіна і ООН запобігти ядерним конфліктам

Екс-президент СРСР вважає актуальною загрозу ядерної війни

Екс-президент СРСР Михайло Горбачов закликав президента США Дональда Трампа, президента Росії Володимира Путіна та Організацію Об'єднаних Націй прийняти резолюцію про заборону ядерних конфліктів. Про це він заявив у своїй статті в журналі Time.

На думку Горбачова, мілітаризація політики і нова гонка озброєнь є сьогодні найбільш актуальними проблемами, вирішення яких має першорядний пріоритет.

Горбачов нагадав про процес глобального роззброєння, який ініціювали СРСР та США у другій половині 1980-х. У результаті цього процесу було знищено понад 80% ядерного потенціалу країн, що дозволило знизити загрозу ядерної війни.

Тим не менш, зараз, на думку Горбачова, загроза ядерної війни знову як ніколи реальна. Тому політик закликає лідерів країн та міжнародні організації до активних дій.

"Я закликаю членів Ради Безпеки ООН - організації, яка в першу чергу відповідальна за міжнародний мир і безпеку, зробити перший крок. Також я пропоную Раді Безпеки ООН прийняти резолюцію про неприпустимість ядерної війни".

На думку Горбачова, ініціатива заборони ядерних конфліктів має йти від президентів США і Росії.

"Я думаю, що ініціатива про прийняття такої резолюції має йти від Дональда Трампа і Володимира Путіна, - керівників держав, що володіють понад 90% світового ядерного арсеналу", - зазначив Горбачов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дональд Трамп заявив, що готовий зняти санкції з РФ в обмін на скорочення ядерних арсеналів.