ua en ru

Google повідомив про готовність розпочати виробництво власних автомобілів

Google готовий почати виробництво міських самоврядних автомобілів. У них не буде керма і педалей. Замість цих засобів управління в такому авто буде тільки кнопка "їхати-зупинитися"

Google готовий почати виробництво міських самоврядних автомобілів. У них не буде керма і педалей. Замість цих засобів управління в такому авто буде тільки кнопка "їхати-зупинитися", повідомляє BBC News.

"Морда" автомобіля виглядає "дружелюбно". За задумом творців машини, такий дизайн допоможе людям прийняти і схвалити нову технологію самоврядних автомобілів.

Співзасновник Google Сергій Брін і глава "автомобільного підрозділу компанії Кріс Урмсон на прес-конференції в Каліфорнії повідомили про те, як нова концепція мобільності позитивно вплине на життя людей. "Ми дуже раді появі такого автомобіля це те, що дозволить нам краще усвідомити можливості самостійного водіння і зрозуміти обмеження, з якими ми стикаємося при цьому", - зазначив Урмсон.

Але деякі дослідники, що працюють в цій області, досліджують та потенційні недоліки в технології водіння цього автомобіля. Вони вважають, що він може викликати різке зростання автомобільного потоку і розростання міст.

Досвідчений екземпляр автомобіля подолав понад 1 млн км шляху по звичайних трасах. Компанія планує створити в Детройті 200 машин, щоб відпрацьовувати нову технологію.