ua en ru

Google видалить всі розширення для майнінг криптовалют

Google видалить всі розширення для майнінг криптовалют Фото: Google (пошукова система)

У компанії Google заявляють про шкідливі розширення для браузера

Компанія Google оголосила, що вводить заборону на додавання в Chrome Web Store нових розширень для майнінг криптовалют, а також видалить всі існуючі подібні продукти. Про це повідомляє портал TechCrunch.

Зокрема, повідомляється, що за останні кілька місяців збільшилася кількість розширень, які шкодять роботі комп'ютера. Зовні вони пропонують корисні функції, однак мають вбудовані скрипти для майнінг, які працюють у фоновому режимі.

В результаті такі скрипти можуть негативно впливати на загальну продуктивність комп'ютера і споживання електроенергії. Найчастіше вони спрямовані на майнінг кріптовалюти Monero.

У зв'язку з цим, з 2 квітня 2018 року Google ввела заборону на додавання будь-яких додатків для майнінгу криптовалют, а до кінця червня 2018 з Chrome Web Store планує видалити всі вже існуючі розширення.

Компанія уточнює, що розширення, пов'язані з технологією блокчейн і не спрямовані на майнінг, будуть допускати в магазин і далі.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, компанія Twitter заборонила розміщення на своїй платформі реклами криптовалют.

Зокрема, заборона стосується оголошень про первинне розміщення монет (ICO). Крім цього, будуть заборонені оголошення про продаж монет, реклама крипто-обмінів з деякими винятками, та інформація про збір коштів на створення нових монет.