ua en ru

Google і Twitter працюють над створенням спільного новинного сервісу

Google і Twitter працюють над створенням спільного новинного сервісу Фото: Google і Twitter працюють над створенням спільного новинного сервісу

Факт даної співпраці може свідчити про можливі наміри Google придбати соцмережу

Корпорація Google та соціальна мережа Twitter працюють над створенням спільного новинного сервісу Instant Articles ("миттєві статті"). Про це повідомляє інтернет-ресурс Re/Code.

Як повідомляється, за допомогою даного сервісу видавці зможуть показувати свої матеріали на мобільних пристроях, що використовують сервіси двох інтернет-компаній.

Повідомляється, що невелика група видавців тестуватиме ресурс вже восени.

Окрім цього, як повідомляє видання, сервіс Instant Articles є "відповіддю" на аналогічні ресурси Facebook, Apple та Snapchat, які готуються до запуску.

"Основна відмінність проекту полягає у тому, що Google и Twitter створюють свій видавницький інструмент у якості проекту з вихідним кодом, тому Google та Twitter сподівається переконати кілька технологічних компаній прийняти його", - йдеться у повідомленні.

Також видання повідомляє, що той факт, що Google та Twitter працюють разом, може свідчити про можливі наміри Google придбати соцмережу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Google запустив сервіс мобільних платежів Android Pay.