ua en ru

Google розробив тривимірні карти приміщень

Google розробив прототип смартфону на операційній системі Android, який може сканувати навколишній простір і вибудовувати його тривимірну модель.

Google розробив прототип смартфону на операційній системі Android, який може сканувати навколишній простір і вибудовувати його тривимірну модель.
Новий пристрій є результатом проекту "Танго", і зараз його будуть поширювати серед розробників програмного забезпечення для того, щоб ті повною мірою випробували новий винахід своїми іграми і додатками.

"Корпорація добра" стверджує, що смартфон може "запам'ятовувати" геометрію кімнат і просторів при його переміщеннях: наприклад, якщо пройтися з ним по спальним, апарат складе її тривимірну карту. В перспективі ця технологія допоможе створити неймовірно точну систему GPS.

Проект розроблений підрозділом Advanced Technology and Project Group, колишньої частиною Motorola, яку інтернет-гігант вирішив не продавати. За словами Джонні Лі, лідера проекту "Танго", мета - надати мобільним пристроям майже людським розпізнаванням простору і руху.

Tango-смартфони при роботі використовують камеру і сенсор на задній кришці пристрою. Коли смартфон змінює своє положення в просторі, ці сенсори фіксують свою орієнтацію, а також те, які предмети знаходяться перед ними. На основі цих даних і вибудовується тривимірна карта оточення. Незважаючи на те що в першу чергу такі смартфони будуть призначені саме для тривимірного моделювання на їх базі також можна створювати більш реалістичні ігри, в яких віртуальне і реальне буде "нашаровуватися" один на одного на екрані.

Технологія поки перебуває на ранній стадії розробки, але Google залишилася дуже задоволений результатами роботи. На проект виділено додаткове фінансування, так що масовий вихід подібних пристроїв у світ вже не за горами.