ua en ru

Google презентувала передоплатну дебетову карту для клієнтів

Google запропонує своїм користувачам передоплатну дебетову карту, яка дозволить їм купувати товари в магазинах і знімати готівку в банкоматах. Ця карта, доступна лише у США, дозволяє покупцям отримувати доступ до їхніх коштів в акаунтах Google Wallet - мобільного додатку для онлайн-платежів і переказів.

Google запропонує своїм користувачам передоплатну дебетову карту, яка дозволить їм купувати товари в магазинах і знімати готівку в банкоматах. Ця карта, доступна лише у США, дозволяє покупцям отримувати доступ до їхніх коштів в акаунтах Google Wallet - мобільного додатку для онлайн-платежів і переказів, передає "Росія 24".

Карту Wallet прийматимуть у "мільйонах локацій", які працюють з MasterCard, і в банкоматах, заявила компанія Google у своєму офіційному блозі. Карта буде поширюватися і обслуговуватися безкоштовно для її власника.

Дане рішення здатне допомогти Google відігравати значну роль у комерції і забезпечувати компанію вимірною інформацією про купівельні звички користувачів, хоча воно звучить менш амбітно, ніж повноцінні за функціональністю карти, які, за чутками, зараз розробляються.

Google презентувала передоплатну дебетову карту для клієнтів

(Фото: "Росія 24")

Плани щодо кредитної карти Google були відкладені у зв'язку з відставкою у травні керівника проекту Google's Wallet Осами Бедієра, згідно з доповіддю технологічного блогу AllThingsD. У 2011 р. компанія пропонувала спеціальну кредитну бізнес-карту AdWords, яку люди могли використовувати для оплати рекламних акцій на сайті.

Прес-секретар Google підтвердила інформацію про те, що транзакції, зроблені з використанням карти Wallet - включаючи описи товарів, число транзакцій та контактні дані продавців - будуть додані до внутрішніх профілів, які Google підтримує для користувачів своїх сервісів і які можуть бути використані для таргетованої реклами.

Покупці можуть поповнити Wallet Card, пов'язавши її з банківським рахунком або через переказ третьої особи, згідно із правилами Google. Карта може бути замовлена ​​через Інтернет починаючи від середи і зазвичай приходить протягом 10-12 днів, сказав прес-секретар компанії.

Як повідомлялося у травні ц.р., американська інтернет-корпорація Google взялася за реалізацію нової функції з електронного переказу у Gmail, яка дозволить прикріплювати реальні гроші до повідомлень електронної пошти.

Про плани Google випускати пластикові карти для сервісу Google Wallet, які дозволять здійснювати покупки в магазинах, повідомлялося ще рік тому. Раніше стало відомо, що у США хочуть замінити банківські картки мобільними телефонами.