ua en ru

Google представила новий дизайн YouTube

Google представила новий дизайн YouTube Фото: YouTube (flickr/Rego Korosi)

Для користувачів по всьому світу оновлення буде вводиться поступово

Компанія Google представила новий дизайн відеохостингу YouTube. Зокрема, зміни торкнулися як мобільного додатку, так і веб-версії відеохостингу, сказано в блозі розробника.

Так, сайт отримає новий логотип, відмовившись від виділення слова "Tube" червоним. У колірній схемі десктопної версії YouTube стало більше білого кольору, при цьому червоного майже не залишилося. Між іконками з відео збільшився проміжок, а їх в цілому стало менше.

У мобільній версти з'явиться "нічний режим" для зниження навантаження на очі в темний час доби, можливість вибору швидкості відтворення відео, а також перемотування за допомогою подвійного натискання на екран.

Відзначається, що відеохостинг додав нативну підтримку вертикальних відео - тепер подібні ролики будуть відтворюватися на мобільних пристроях без чорних рамок по краях.

За словами розробників, нове оформлення виконано відповідно до придуманої в Google концепції Material Design. Це дозволило спростити інтерфейс і прибрати всі зайві елементи.

Зазначено, що для користувачів по всьому світу оновлення буде вводиться поступово, тому повний перехід на нову версію займе якийсь час.

Нагадаємо, раніше компанія Google прийняла рішення запустити розділ "термінові новини" в відеохостингу YouTube. Новий розділ "breaking news" буде схожий на запущений раніше "рекомендовані відео".