ua en ru

Google купує шість офісів у Каліфорнії за 235 млн дол

Google скуповує офіси в Кремнієвій долині. Інтернет-гігант придбав 6 будівель у Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія, загальною вартістю 235 млн дол., сукупна площа яких становить 37,2 тис. кв. м.

Google скуповує офіси в Кремнієвій долині. Інтернет-гігант придбав 6 будівель у Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія, загальною вартістю 235 млн дол., сукупна площа яких становить 37,2 тис. кв. м, повідомляє телеканал "Росія 24".

Станом на початок року компанії належало 325 тис. кв. м нерухомості, додатково Google орендує ще 353 тис. кв. м площ.

Останні кілька років інтернет-компанія активно купує нерухомість. У лютому цього року Google оголосила про плани суттєво розширити свій офісний центр. Перша група будівель буде готова приблизно до 2015 р.

У нових будинках будуть працювати до 5,5 тис. співробітників. Google все ще перебуває у фазі активного зростання, і їй потрібні додаткові площі для розміщення персоналу.

Компанії високотехнологічного сектора в США продовжують вкладати в нерухомість. В кінці травня Amazon повідомила про будівництво нового корпусу.

Згідно з анонсованим планами три скляні сфери різного діаметру, "проникають" одна в одну, будуть займати площу приблизно в 6 тис. кв. м. Всередині компанія планує розмістити безліч рослин і дерев, в тіні яких зможуть відпочивати співробітники. За словами Amazon, компанія хоче, щоб робоча обстановка більше нагадувала паркову зону, ніж офісні приміщення.

Нагадаємо, Apple планує до 2016 р. звести Campus 2, який схожий на " космічний корабель, що приземлився в Купертіно". Так описував Campus 2 колишній глава Apple Стів Джобс на презентації проекту влітку 2011 р.

Загальна площа нового кампусу складе трохи більше 70 гектарів. Сама будівля Campus 2 з футуристичним круговим дизайном буде невисоким - лише 4 поверхи. При цьому "приземлився в Купертіно космічний корабель" повинен стати одним з найбільших в світі за площею.

Площа робочих приміщень буде перевищувати 260 тис. кв. м. Місткість будівлі - понад 14 тис. осіб. За планами Apple, на території кампусу буде побудована своя електростанція, щоб зробити Campus 2 незалежним від міської мережі.

Google - американська інтернет-корпорація, лідер серед пошукових систем. Заснована в 1998 р. Ларрі Пейджом і Сергієм Бріном, в 2004р. провела IPO на суму 1,9 млрд дол. Займає більше 80% світового ринку пошукових запитів. Основним доходом компанії онлайнова реклама, прив'язана до результатів пошуку на сторінках Google.