ua en ru

Google планує ввести функцію блокування реклами в браузері, - WSJ

Google планує ввести функцію блокування реклами в браузері, - WSJ Фото: компанія Google

Компанія може анонсувати появу нової функції протягом декількох тижнів

Компанія Google планує додати функцію блокування реклами в мобільну і десктоп версії браузера Chrome. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на свої джерела в компанії.

Відзначається, що компанія може анонсувати появу нової функції протягом декількох тижнів.

Функція блокування реклами, яка буде додана в браузер, зможе блокувати спливаючі вікна, автоматичне відтворення відеороликів зі звуком, нав'язливу рекламу. Також зазначено, що або Google буде блокувати всю рекламу на сайтах-порушників, або власникам сайтів доведеться на себе брати гарантії, що реклама на їхній платформі відповідає стандартам.

При цьому джерела підкреслюють, що створення блокувальника може бути суперечливим кроком для Google, так як основний дохід компанії приносить реклама: в 2016 році Google заробив на ній більше 60 млрд доларів. Крім того, це може стати проблемою для компаній-партнерів Google.

Разом з тим співрозмовники відзначили, що зараз кількість додатків для блокування онлайн-реклами швидко зростає. Google за рахунок функції в своєму браузері планує придушити подальше зростання блокуючих додатків, які пропонуються сторонніми компаніями.

Самі ж представники Google відмовилася коментувати виданню цю інформацію.

Нагадаємо, раніше компанія Google запустила процедуру фактчека (перевірки достовірності, - ред.) в новинному агрегаторі і пошукових запитах по всьому світу.