ua en ru

Google відключила свій Google Reader

Інтернет-компанія Google відключила сервіс Reader, призначений для відстеження матеріалів, що публікуються на новинних сайтах, в блогах і інших онлайн-ресурсах. Про це свідчить відповідне оголошення на сторінці сервісу.

Інтернет-компанія Google відключила сервіс Reader, призначений для відстеження матеріалів, що публікуються на новинних сайтах, в блогах і інших онлайн-ресурсах. Про це свідчить відповідне оголошення на сторінці сервісу.

"Google Reader закритий. Ми хочемо подякувати всім нашим відданим шанувальникам. Ми розуміємо, що ви можете не погоджуватися з цим рішенням, але ми сподіваємося, що ви полюбите альтернативні програми, як любили Reader", - йдеться в повідомленні.

Також Google попереджає, що всі підписки у Google Reader систематично будуть видалені з сервера Google. Компанія рекомендує завантажити копію даних через Google Takeout до 00:00 15 липня 2013 р.

Про плани закриття сервісу Google оголосила ще в березні цього року. Своє рішення компанія пояснила зниженням кількості користувачів і прагненням зосередити свої ресурси на меншій кількості продуктів. Однак цей крок інтернет-гіганта викликав невдоволення користувачів, які почали шукати аналогічні сервіси.

Google Reader був запущений в 2005 р. Сервіс дозволяв збирати в єдиний потік новини з різних сайтів і блогів. Дані Google Reader використовувалися поряд сторонніх додатків, включаючи мобільні клієнти.

Альтернативою Google Reader може стати сервіс Feedly, інтегрований з популярними соцмережами, або служба The Old Reader з базовим функціоналом.

Користувачі мобільних пристроїв на iOS і Android можуть скористатися додатком Flipboard, об'єднуючим контент у віртуальний "журнал". Не так давно свій RSS-сервіс запустила компанія AOL, а зовсім нещодавно запущений сервіс Digg Reader.

За неофіційними даними, сервіс для читання новин з інтегрованими рекомендаціями від друзів планує запустити і соцмережа Facebook.

Google - американська інтернет-корпорація, лідер серед пошукових систем. Заснована 1998 року Ларрі Пейджем і Сергієм Бріном, у 2004 р. провела IPO на суму 1,9 млрд дол. В даний час Google займає більше 80% світового ринку пошукових запитів, основним доходом компанії є онлайнова реклама, прив'язана до результатів пошуку на сторінках Google.

Крім інтернет-пошукача, Google володіє найпопулярнішим у світі відеохостингом YouTube, управляє поштовим сервісом Gmail, соціальною мережею Google+, розробила операційну систему Android для мобільних пристроїв. Чистий прибуток Google Inc. в 2012 р. зріс на 10,2% і склав 10,74 млрд дол. порівняно з прибутком в 9,74 млрд дол., отриманим в 2011 р.