ua en ru

Google обігнав "Яндекс" за популярністю в Рунеті

Google обігнав "Яндекс" за популярністю в Рунеті Фото: американський пошуковик Google (Reuters)

Про це з посиланням на квітневе дослідження TNS повідомляють сьогодні "Ведомости"

Американський пошуковик Google обігнав "Яндекс" у Рунеті за сукупною місячною аудиторією, вийшовши в лідери, хоч і з невеликим відривом, за рахунок мобільного трафіку. Про це з посиланням на квітневе дослідження TNS повідомляє у вівторок 31 травня російська газета "Ведомости".

Як зазначається, хоча б раз на місяць сайтом Google - його традиційною і мобільною версією, а також додатками для мобільних пристроїв - користуються 20,5 млн людей.


У "Яндекса" аналогічний показник є трохи меншим - 20,4 млн, у Mail.ru - 19,3 млн.

Водночас, згідно з оприлюдненою статистикою, "Яндекс" зберіг за собою лідерство за щоденною аудиторією, що входить в інтернет з усіх типів пристроїв. Хоча б раз на добу сервіси Yandex відвідують 12,3 млн користувачів. За ним слідує соціальна мережа "ВКонтакте" (12,1 млн користувачів), а "Гугл" за цим показником посідає третю сходинку (з 11-мільйонною аудиторією).

За даними газети, статистика TNS стосується аудиторії 12-64 років у містах з населенням понад 700 тисяч осіб. Точно невідомо, коли саме Google обійшов "Яндекс" за сукупною місячної аудиторії.

Квітень 2016 року - перший місяць, коли TNS підрахувала інтернет-аудиторію всієї Росії з урахуванням усіх типів пристроїв. До цього компанія враховувала лише тих користувачів, які заходять на сайти з настільних комп'ютерів і ноутбуків. Тоді традиційно лідирували російські "Яндекс" і сервіси Mail.Ru Group.

Представник "Яндекса" заявив виданню, що лідери Рунета занадто близькі один до одного за розміром аудиторії - і щоденної, і місячної, щоб робити висновок про першість того або іншого. "Наскільки "Яндекс" перевершує Google на настільних комп'ютерах і ноутбуках, настільки Google перевершує "Яндекс" на мобільних пристроях", - додав співрозмовник "Ведомостей". Своєю чергою, представник Google від коментарів відмовився.

Нагадаємо, влада Франції обіцяє змусити Google сплатити всі податки. Як повідомлялося, французькі власті підозрюють "Гугл" у несплаті податків на суму 1,6 млрд євро.