ua en ru

Google, Good Energies та Marubeni беруть участь у спорудженні глибоководних ЛЕП і вітряної електростанції над ними

Інтернет-компанія Google разом з американською Good Energies і японською Marubeni Corporation братиме фінансову участь у спорудженні глибоководних ліній електропередачі, над якими згодом буде збудовано вітряну електростанцію. На реалізацію проекту компанії загалом надали 1,8 млрд. дол. грошима та борговими зобов'язаннями. При цьому рівними частками по 37,5% підприємств володітимуть Google та Good Energies, 15% відійде Marubeni, а решта 10% - Trans-Elect, що безпосередньою займається реалізацією екологічного енергетичного проекту. Як наголошено в поширених Google матеріалах, цей крок цілком відповідає пріоритетам компанії, що охоче інвестує в інноваційні проекти, які згодом можуть приносити стабільний прибуток. "Це добре як для бізнесу, так і для навколишнього середовища",- мовиться в документі.

Після завершення робіт у рамках проекту, що дістав назву Atlantic Wind Connection, лінія електропередачі сягатиме завдовжки 350 миль (563,3 км) і простягнеться від Нью-Джерсі до Вірджинії. За розрахунками інженерів компанії Trans-Elect, електромережа зможе поєднати вітряні турбіни загальною потужністю 6 тис. МВт, що еквівалентно 60% всієї електроенергії, виробленої в США вітряними електростанціями торік, і зможе забезпечити 1,9 млн. домогосподарств.

Як повідомив виконавчий директор Trans-Elect Роберт Мітчелл, першу фазу проекту, що передбачає прокладення 240 км комунікацій, може бути завершено на початок 2016 р. За його словами, за наступних 10 років на проект може бути витрачено до 5 млрд. дол.

Google - американська компанія, що володіє першою за популярністю в світі пошуковою системою, яка опрацьовує 41 млрд 345 млн. запитів на місяць. Її частка на ринку перевищує 60%. Штаб-квартиру компанії розташовано в м. Маунтін-В'ю (штат Каліфорнія). На компанію працює понад 20,5 тис. співробітників.