ua en ru

Google Glass будуть приносити Google більше 3 млрд дол. у рік, - експерти

Google може заробити на своїй новинці Google Glass більше 3 млрд дол. Саме до такої цифри прийшов аналітик Роберт Пек з SunTrust Robinson Humphrey. Більше того, йдеться не про дохід за багато років, а про виручку всього за один рік - 2017. На думку Пеку, саме до цього часу Google Glass перестане вважатися іграшкою для ентузіастів і міцно займе місце на ринку.

Google може заробити на своїй новинці Google Glass більше 3 млрд дол. Саме до такої цифри прийшов аналітик Роберт Пек з SunTrust Robinson Humphrey. Більше того, йдеться не про дохід за багато років, а про виручку всього за один рік - 2017. На думку Пеку, саме до цього часу Google Glass перестане вважатися іграшкою для ентузіастів і міцно займе місце на ринку, передає телеканал "Росія 24"

В сімнадцятому році Goolge, за прогнозами, заробить 86,4 млрд дол., і 3,27 млрд дол. з них забезпечать окуляри доповненої реальності. Ці гроші Сергій Брін і Ларрі Пейдж отримають тому, що люди нарешті почнуть користуватися гаджетом так, як хотілося б його творцям, тобто періодично шукати щось в Інтернеті, потрапляючи на рекламні банери, і, звичайно, купувати нові додатки. Іншими словами, Google Glass стане повноцінним смартфоном, але у вигляді окулярів.

Аналітик упевнений, що шукати інформацію в мережі власники пристрої будуть вдвічі активніше, ніж це роблять сьогодні власники звичайних смартфонів і планшетів. Реклама для Google Glass буде більш точно таргетована, і обійдеться рекламодавцям дорожче.

Нагадаємо, що сьогодні окуляри Google коштують 1,5 тис. дол. Прототипи почали продавати в квітні, а в кінці цього року гаджет з'явиться на полицях магазинів. Магазин додатків для Google Glass буде запущений в 2014 р. До 2017 р., на думку Роберта Пеку, окуляри подешевшають до 349 дол., а куплять їх вже 64,5 тис. осіб.

Повідомлялося, що в пристрій вбудований ЖК-дисплей, який еквівалентний 25-дюймовому екрану, розташованому на відстані 2,4 м від користувача. Роздільна здатність вбудованої камери - 5 МП, вона дозволяє знімати відео у форматі 720p.

Google Glass також можна використовувати для фотографування, зйомки відео і відправки знятого матеріалу за допомогою електронної пошти та соціальних мереж. При управлінні пристроєм використовуються голосові команди. Серед інших особливостей пристрою називаються можливість відеочату (на зразок Skype) і отримання необхідної інформації, наприклад, прогнозу погоди або вказівок маршруту. Вся інформація з'являється на невеликому прозорому екрані, вбудованому в окуляри.

Передбачається, що технології пристроїв, які можна носити на собі, найближчим часом почнуть активно розвиватися. Apple, Sony і Microsoft також активно розробляють мініатюрні дисплеї, які будуть розташовуватися безпосередньо перед оком користувача.

Google - американська інтернет-корпорація, лідер серед пошукових систем. Заснована в 1998 р. Ларрі Пейджом і Сергієм Бріном, в 2004р. провела IPO на суму 1,9 млрд дол. Займає більше 80% світового ринку пошукових запитів. Основним доходом компанії онлайнова реклама, прив'язана до результатів пошуку на сторінках Google.