ua en ru

Google: Більше 40% трафіку відеохостингу YouTube припадає на смартфони

Більше 40% трафіку відеохостингу YouTube припадає на мобільні пристрої, повідомила компанія Google у своєму фінансовому звіті. Це на 15% більше, ніж у минулому році (25%), і на 34% більше, ніж у 2011 р (лише 6%).

Більше 40% трафіку відеохостингу YouTube припадає на мобільні пристрої, повідомила компанія Google у своєму фінансовому звіті. Це на 15% більше, ніж у минулому році (25%), і на 34% більше, ніж у 2011 р (лише 6%).

Докладну статистику зростання мобільного трафіку YouTube оголосив генеральний директор Google Ларрі Пейдж, який зазначив, що "цей тренд - реальний прогрес YouTube. Ми наближаємося до нашої прекрасної мети, коли прості і зрозумілі всім інтерфейси будуть доступні користувачам, незалежно від пристрою, з яким вони працюють", повідомляє телеканал "Росія 24".

Експерти пов'язують зростання мобільного трафіку YouTube зі зростанням популярності мобільних пристроїв - смартфонів і планшетів. Це може призвести до перегляду рекламної політики YouTube, яка раніше була переважно орієнтована на користувачів персональних комп'ютерів.

Нещодавно YouTube анонсував нову функцію, яка дозволить дивитися заздалегідь завантажені відео без підключення до Інтернету. Можливість дивитися відео оффлайн буде доступна тільки для користувачів мобільних додатків YouTube. Функція офлайн-перегляду, за словами представників відеохостингу, стане доступна в листопаді 2013 року.

Відеохостинг YouTube був запущений в 2005 році. У 2006 році сервіс був куплений компанією Google. YouTube є найпопулярнішим відеохостингом в світі - у березні 2013 року щомісячна аудиторія сайту досягла одного мільярда людей.

Google, як і інші великі інтернет-компанії, зараз активно намагається розширитися в мобільній сфері, так як саме цей сегмент може забезпечити інтернет-гіганта новим джерелом прибутку.

Традиційна банерна реклама, як і "пре-роли" приносять все менше доходів при стабільно високих витратах на підтримку. У той же час, за останній рік кількість рекламних переходів в мережі компанії зросла на 26%, хоча середня ціна одного рекламного переходу знизилася на 8%.

Згідно з даними аналітичної компанії Emarketer, зараз частка Google на рекламному ринку в інтернеті становить близько 33%.

Нещодавно Google вирішила оновити "Умови використання" своїх сервісів. За новими правилами, Google має право показувати фотографії та імена користувачів в оголошеннях зі своєї рекламної мережі за умови, що ці користувачі тим чи іншим шляхом продемонстрували зв'язок з рекламованим об'єктом.