ua en ru

Google у 2016 році вивела в офшори 16 млрд євро, - Bloomberg

Google у 2016 році вивела в офшори 16 млрд євро, - Bloomberg Фото: Google (flickr.com/Robert Scoble)

Американська корпорація Google використовує легальні схеми для уникнення сплати податків

Американська корпорація Google у 2016 році переказала на рахунок офшорної фірми, зареєстрованої на Бермудських островах 15,9 млрд євро (19,2 млрд доларів), щоб за допомогою легальної схеми уникнути сплати податків. Про це свідчать документи, передані компанією в Нідерландську торгову палату, повідомило Bloomberg.

Як зазначає агентство, Google застосовує дві схеми, щоб звільнити від оподаткування більшу частину свого міжнародного прибутку, під неформальною назвою "подвійний ірландський і нідерландський сендвіч".

Таким чином, корпорація через ірландську "дочку" переказує прибутки на рахунок фірми в Нідерландах, а звідти кошти надходять в офшорну компанію на Бермудах, що належить іншій зареєстрованій в Ірландії компанії.

Відповідно до заявки, поданої компанією в Нідерландську торгову палату, обсяг виведених таким чином коштів у 2016 році - на сім відсотків вище, ніж у 2015.

"Ми платимо всі податки і дотримуємося податкового законодавства в кожній країні, в якій ми працюємо у всьому світі. Ми як і раніше прихильні сприянню розвитку онлайн-екосистеми", - йдеться в заяві представника Google.

Нагадаємо, американська Google офіційно оголосила себе компанією, яка повністю перейшла на 100% відновлювану енергію - сонячну та вітрову.