ua en ru

Google оголосила про повний перехід на відновлювану енергію

Google оголосила про повний перехід на відновлювану енергію Фото: Google (скріншот із відео twitter.com/Google)

Компанія офіційно перейшла на 100% відновлюваної енергії - сонячної та вітрової

Американська Google офіційно оголосила себе компанією, що повністю перейшла на 100% відновлюваної енергії - сонячної та вітрової. Про це повідомляє прес-служба корпорації у Twitter.

Зокрема, як заявив Сем Аронс із департаменту енергетики та інфраструктури Google, компанія домовилася зі ще трьома вітряними електростанціями - у Південній Дакоті, Айові та Оклахомі.

"Плюс 535 МВт збільшили загальний обсяг енергії, споживаної Google у світі, до 3 ГВт - 2 * 98 МВт із Avangrid у Південній Дакоті, 200 МВт із EDF в Айові і 138,6 МВт із GRDA в Оклахомі, що стверджує Google як найбільшого корпоративного покупця відновлюваної енергії на планеті і 100% споживача відновлюваної енергії вже в 2017 році", - зазначив він.

Зазначено, що перший контракт із вітряною електростанцією компанія уклала ще в 2010 році. Щоб досягти переходу на 100% відновлюваної енергії, Google укладала й укладає прямі контракти з виробниками такої енергії, паралельно переводячи свої дата-центри на більш ефективні моделі роботи. За даними самої компанії, її дата-центри на 50% більш енергоефективні, ніж у середньому по ринку.

Як пояснили в Google, цей проект щодо переходу на більш екологічні джерела енергії має не тільки соціальне значення, а й економічно обгрунтований, оскільки за останні шість років вартість сонячної і вітряної енергії впала на 80% і 60% відповідно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні майже 2,5 тисячі родин встановили сонячні електроустановки.