ua en ru

Гонтарєва прокоментувала перенесення голосування парламенту за її відставку

Гонтарєва прокоментувала перенесення голосування парламенту за її відставку Фото: Валерія Гонтарєва (Gontareva-(Press office NBU)

Глава НБУ сумнівається в розгляді Радою її відставки 15 березня

Національний банк став заручником рішення народних депутатів, які вкотре перенесли голосування за призначення нового голови НБУ та звільнення чинного. Про це в коментарі журналістам сьогодні повідомила голова правління Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Все і БПП і" Народний фронт "підтримали кандидатуру Смолія. Якщо говорити, що проблеми з кандидатурою, то так питання не стоїть. Було рішення про пакетне голосування, а ми опинилися в заручниках цього нескінченного пакетного голосування", - заявила Гонтарєва.

Голова НБУ висловила сумніви в тому, що Верховна Рада проголосує за її відставку 15 березня, адже розгляд подання у парламенті переносився вже багато разів.

"Якщо б ці обіцянки були вперше, можна було б ще до цього ставитися спокійно. Але так, як це триває нескінченно, я не можу ніде працювати, я не можу нічим займатися і я вважаю, що навіть відносно мене, як громадянина нашої країни, це неприпустимо ", - додала Гонтарєва.

Нагадаємо, сьогодні парламент у черговий раз відмовився заслухати звіт Гонтарєвої, а також звільнити її з посади голови НБУ і призначити на цю посаду, внесену президентом Петром Порошенком, кандидатуру першого заступника Гонтарєвої Якова Смолія.