ua en ru

Гонтарєва: частка безготівкових розрахунків у Україні зросла до 31% у 2015 році

Гонтарєва: частка безготівкових розрахунків у Україні зросла до 31% у 2015 році Фото: Валерія Гонтарєва

Нацбанк працює над розвитком безготівкових розрахунків і скороченням готівкового обігу

В Україні частка безготівкових платежів з використанням платіжних карток зросла до 31% у 2015 році. Про це в ході прес-конференції заявила голова Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарєва, передає прес-служба регулятора в Facebook.

За її словами, Нацбанк працює над розвитком безготівкових розрахунків та скорочення готівкового обігу, що прискорить зниження масштабів тіньової економіки та сприятиме забезпеченню стабільної роботи банківської системи.

"За результатами перших 11 місяців цього року в готівковому обігу країни банкнот і монет було на загальну суму 294,1 млрд грн, що майже на 11 млрд грн менше, ніж на початок 2015 року (в 2014 році готівкові гроші в обігу навпаки збільшився на 43,0 млрд грн). Активно розвивалися роздрібні безготівкові розрахунки: частка безготівкових платежів з використанням платіжних карток за всіма картковими платіжними системами протягом поточного року збільшилася до 31% від загального обсягу угод, а за кількістю операцій - до 65%", - повідомила Гонтарєва.

#nbu #pressconferenceГолова Національного банку України зауважила, що регулятор наполегливо працює над розвитком безгот...

Опубликовано Національний банк України 29 декабря 2015 г.

Нагадаємо, Національний банк України прогнозує зниження частки готівки в економіці України до 10% до 2020 року.