ua en ru

Гонщицу Формули-1 знайшли мертвою в готелі

Смерть колишньої гонщиці "Формули-1" Марії де Віллоти настала в силу природних причин. Про це повідомляє Sky.com.    

Смерть колишньої гонщиці "Формули-1" Марії де Віллоти настала в силу природних причин. Про це повідомляє Sky.com.

Марія де Віллота була знайдена мертвою в п'ятницю вранці в одному з готелів Севільї.

33-річна іспанка потрапила в серйозну аварію в липні минулого року - вона врізалася у вантажівку під час одного з тренувальних заїздів. Рятувальникам знадобився час, щоб витягти її з понівеченого автомобіля. Лікарі зуміли врятувати її, однак де Віллота втратила око і зламала кілька лицьових кісток. Також вона втратила смак і нюх.

Повернутися за кермо вона не змогла, проте, за її власними словами, Марія перебудувала все своє життя. Останнім часом вона працювала в комісії FIA "Жінки в мотоспорті". У липні вона вийшла заміж за свого тренера Родріго Гарсія Міллана.

В Севілью вона приїхала в рамках туру на честь книги її мемуарів.

Як повідомили місцеві поліцейські, немає ніяких підстав припускати, що де Віллота померла в результаті насильницьких дій, так само, як не було підстав припускати самогубство.

"Зараз немає ніяких слідів насильницької смерті, проте остаточні висновки можна буде зробити тільки після розтину", - заявила прес-аташе севільської поліції.

Такої ж думки дотримується і президент Федерації автоспорту Іспанії Карлос Граса. "Помічниця Марії зайшла в кімнату, щоб розбудити гонщицу, але виявила, що де Віллота не рухається. Схоже, це була ненасильницька смерть", - сказав Грасія.

На сторінці де Віллоти у Facebook зараз вивішена наступна запис опублікована її близькими: "Дорогі друзі! Марія покинула нас. Вона пішла на небо як і всі ангели. Ми вдячні Богу за те, що він подарував нам ще півтора року життя з Марією".

Після страшної аварії де Віллота провела місяці в госпіталі Кембріджа. Лікарі не змогли зберегти очей, і вона змушена була носити пов'язку на обличчі. Переломів лицьових кісток виявилося так багато, що навіть лікарі говорили, що Марія вижила лише дивом.

За розповідями друзів Марії де Віллоти, те що трапилося не зламало її дух. "Після події вона все одно буквально горіла спрагою життя, вона була так щаслива залишитися в живих, у неї було дуже багато планів на майбутнє. Вона була абсолютно неймовірною жінкою, і неважливо, що вона вміла або не вміла на треку. У неї був фантастичний характер", - розповідає Сюзі Вольф, тест-пілот Williams.

За свою кар'єру де Віллота в тому числі була і тест-пілотом Marussia. Аварія, що коштувала їй здоров'я і кар'єри, трапилася під час тест-заїду цієї команди.

"З величезним сумом деякий час тому ми дізналися про те, що Марія де Віллота померла. Наші думки і наші молитви перебувають з сім'єю і друзями Марії в цей дуже складний для них час", - йдеться в офіційній заяві команди Marussia.