ua en ru

Гонконгська компанія має намір створити контейнерну криптовалюту

Гонконгська компанія має намір створити контейнерну криптовалюту Фото: у світі з'явиться контейнерна криптовалюта( eubam.org)

Обіг валюти буде відбуватися в сфері контейнерних перевезень

Гонконгська компанія 300cubits має намір впровадити криптовалюту TEU у сфері морських контейнерних перевезень. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Як повідомляється, перший продаж квитків галузевої кріптовалюти відбудеться 16 серпня цього року.

Криптовалюту TEU планується використовувати в якості депозиту при бронюванні вантажів. Компанія висловила надію на те, що введрение кріптовалюти в судноплавстві вирішить одну з нагальних проблем галузі - відсутність довіри між перевізниками та вантажовідправниками.

"Представники галузі скаржаться на відсутність довіри між перевізниками та клієнтами. Ми вважаємо, що довірчий характер платформи Ethereum (використовується при розробці кріптовалюти - ЦТС) - це рішення потреб галузі морських контейнерних перевезень. Ми розробимо екосистему, яка допоможе легко впровадити токени TEU в повсякденний обіг в галузі. Токени TEU можуть стати де-факто криптовалютой для галузі морських контейнерних перевезень", - йдеться в повідомленні 300cubits.

Крім того, компанія не бачить законодавчих перешкод для впровадження токенів TEU.

"Управління грошового обігу Гонконгу вважає кріптовалюти товарами. Тому використання криптовалют замість грошей напоммнает бартер", - заявив Джонсон Люн, один із співзасновників 300cubits.

Зазначимо, що абревіатура TEU також позначає умовну одиницю вимірювання місткості вантажних транспортних засобів, яка базується на обсязі 20-футового контейнера. Звідси і виникла сама назва цієї одиниці - двадцятифутових еквівалент (Twenty-foot Equivalent Unit).

Нагадаємо, грошово-кредитне управління Сінгапуру прирівняло первинне розміщення цифрових токенів до звичайних цінних паперів.