ua en ru

У Гонконзі перекинувся двоповерховий автобус, загинуло 18 людей

У Гонконзі перекинувся двоповерховий автобус, загинуло 18 людей Фото: аварія автобуса в Гонконзі (OfficialRaafat twitter)

Ще понад 50 осіб постраждали внаслідок ДТП

У Гонконзі щонайменше 18 людей загинуло, понад 50 постраждали в дорожньо-транспортній пригоді з двоповерховим пасажирським автобусом. Транспортний засіб перекинувся на дорозі, повідомляє з посиланням на дані поліції агентство Reuters.

"Автобус розбився на спуску біля району Тайпоу. В результаті аварії дах автобуса відірвався, а на дорозі помітна 30-метрова смуга від занесення автобуса. По ній поліція визначила, що на момент ДТП швидкість була вищою за дозволену", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що серед загиблих 15 чоловіків і три жінки, вони померли на місці. Решту постраждалих пасажирів госпіталізували.

За даними очевидців, водій постійно нарощував швидкість, оскільки відхилявся від графіка на 10 хвилин і деякі пасажири стали скандалити.

"Було відчуття, ніби шина зісковзнула, й автобус перекинувся. Усередині салону творився справжній хаос", - повідомив очевидець.

Наразі про стан водія автобусу не повідомляється. За фактом цієї події розпочато розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США (штат Айова) сталася масштабна аварія за участю 70 автомобілів, у результаті якої одна людина загинула, ще 5 отримали поранення.