ua en ru

У Гонконзі десятки тисяч людей протестували проти ув'язнення активістів

У Гонконзі десятки тисяч людей протестували проти ув'язнення активістів Фото: "революція парасольок" у Гонконзі (uk.wikipedia.org)

Вони виступили проти ув'язнення трьох активістів "революції парасольок" 2014 року

Десятки тисяч людей вийшли 20 серпня 2017 року на вулиці Гонконгу, щоб виступити проти ув'язнення трьох активістів "революції парасольок" - масових протестів, які відбулися в Гонконгу у 2014 році. Поліція оцінила кількість демонстрантів у 22 тисячі, передає DW.

"Звільніть політв'язнів", - вигукували демонстранти.

Чимало з них ішли під парасольками. Організатори акції заявили, що це наймасовіший протест із часів виступів 2014 року.

Зазначено, що 17 серпня 2017 року апеляційний суд Гонконгу засудив трьох студентських лідерів та політичних активістів - Джошуа Вонга, Натана Лоу та Алекса Чоу - до різних термінів ув'язнення за участь у протестах 2014 року. Вонга засудили до шести місяців за ґратами, Чоу - до семи місяців, Лоу - до восьми місяців. Апеляційний суд ухвалив своє рішення після перегляду вироків, винесених судом у Гонконзі торік.

У серпні 2016 року Вонга та Лоу вже засудили до громадських робіт за участь у незаконних зборах громадян. Чоу визнали винним у підбурюванні громадян до участі в акціях протесту. Його засудили умовно до трьох тижнів за ґратами.

Нагадаємо, "революція парасольок" тривала 79 днів. Протестувальники блокували найважливіші центральні вулиці Гонконгу. Причиною масових протестів були наміри уряду в Пекіні провести вибори керівника адміністрації Гонконгу у 2017 році, допустивши на них тільки заздалегідь визначених кандидатів.