ua en ru

Голосувати на вибори Ради прийдуть 60-65% виборців - опитування

Згідно з результатами опитування, проведеного центром "Соціальний моніторинг" спільно з Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка, на виборчі дільниці на позачергових парламентських виборах 26 жовтня прийдуть 60-65% виборців.

Згідно з результатами опитування, проведеного центром "Соціальний моніторинг" спільно з Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка, на виборчі дільниці на позачергових парламентських виборах 26 жовтня прийдуть 60-65% виборців. Про це сьогодні під час брифінгу заявила завідуюча центром, соціолог Ольга Балакірєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"За нашими оцінками, як ми спрогнозували, можна очікувати, що середній рівень по Україні буде складати 60-65%", - повідомила Балакірєва.

За її словами, традиційно найбільш активним є захід, де можна очікувати, що рівень явки досягне 70-74%. У центрі можуть прийти 68-72% виборців, на півночі - 54-58%, на сході - 56-60%, у тому числі на Донбасі - 35-45% і на півдні - 50-55%.

У Києві ж, за прогнозами, на виборчі дільниці можуть прийти 47-52% виборців.

Опитування проводилося з 4 по 10 жовтня 2014 року у всіх областях України та місті Києві (в Донецькій і Луганській областях опитування проводилося на території, яка контролюється офіційною владою України).

Нагадаємо, позачергові вибори народних депутатів України призначені на 26 жовтня.