ua en ru

Голосування щодо Сирії в СБ ООН перенесли на суботу

Голосування щодо Сирії в СБ ООН перенесли на суботу Фото: РБ ООН (flickr.com/poroshenkopetro)

Призначене на четвер, 22 лютого, голосування з резолюції про 30-денне перемир'я в Сирії не відбулося через позицію Росії

Голосування в Раді безпеки ООН за проектом резолюції, спрямованої на припинення бойових дій в Східній Гуті та інших містах Сирії, розпочнеться о 19:00 (за Києвом) у суботу, 24 лютого. Про це повідомив представник Кувейту в ООН Мансур Аяд Аль-Отайбі, передає Reuters.

"Наразі консенсусу немає, але дипломати близькі до того, щоб залагодити розбіжності", - сказав кувейтський представник.

Раніше призначене на четвер, 22 лютого, голосування з резолюції про 30-денне перемир'я в Сирії не відбулося через позицію Російської Федерації з цього питання, постпред РФ в РБ ООН Василь Небензя дав зрозуміти, що не проголосує за цей проект, внесений Швецією і Кувейтом, і запропонував внести в документ цілий ряд змін.

"Неймовірно, що Росія затримує голосування з питання про припинення вогню, що дає можливість гуманітарного доступу до Сирії", - заявила в четвер представник США в ООН Ніккі Хейлі.

Нагадаємо, у Сирії урядові війська протягом 48 годин вбили 250 осіб у передмісті Дамаска Східній Гуті. Серед загиблих було багато дітей і жінок.