ua en ru

Голосування Ради за оновлення ЦВК заплановано на 20 вересня

Голосування Ради за оновлення ЦВК заплановано на 20 вересня Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Для припинення повноважень ЦВК знадобиться 300 голосів нардепів

Голосування Верховної ради за оновлення Центральної виборчої комісії (ЦВК) заплановано на 20 вересня. Про це сказано в матеріалі РБК-Україна "Всі на вихід: як Верховна рада планує міняти склад Центрвиборчкому".

Джерела агентства стверджують, що такий сценарій, запропонований спікером Ради Андрієм Парубієм, знайшов підтримку і в "Блоці Петра Порошенко", і в "Народному фронті".

"Голосування з приводу Центрвиборчкому заплановано на четвер 20 вересня. І якщо парламентські фракції і групи на той час зможуть домовитися, депутати відправлять у відставку і переоберуть весь склад комісії - 15 членів", - сказано в матеріалі.

Однак, зазначається, що голосів БПП і НФ буде недостатньо. Припинити повноваження всієї комісії, згідно зі статтею 31 закону про ЦВК, Рада може не менше ніж двома третинами голосів від її конституційного складу - 300 голосами.

"Як показала практика, зібрати конституційну більшість голосів у поточному скликанні парламенту - завдання не з легких", - сказано в статті.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що Верховна рада повинна обрати новий склад ЦВК і прийняти рішення щодо розблокування виборчого процесу в об'єднаних територіальних громадах.

Як писало РБК-Україна раніше, спікер ВР Андрій Парубій заявив, що обрання нової Центральної виборчої комісії (ЦВК) є одним з ключових питань на наступному пленарному тижні. На думку голови ВР, нардепи зможуть знайти взаєморозуміння з питання оновлення комісії.