ua en ru

Голосування за перейменування аеропорту "Бориспіль" стартує 29 червня

Голосування за перейменування аеропорту "Бориспіль" стартує 29 червня Фото: голосування за перейменування аеропорту стартує 29 червня

Мінінфраструктури запропонує українцям 5 варіантів перейменування "Борисполя"

Голосування за привласнення аеропорту "Бориспіль" імені видатного українця проводитиметься з 29 червня по 15 липня на офіційному сайті Міністерства інфраструктури. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці МІУ в Facebook.

"Міністерство інфраструктури взяло на себе відповідальність провести інтернет-голосування і визначити, чиє ім'я має бути присвоєно аеропорту "Бориспіль". Ми розглянули всі запити народних депутатів, художників, громадськості і маємо наступні кандидатури: Казимир Малевич, Олег Антонов, Павло Чубинський, Іван Мазепа, Ігор Сікорський", - сказано в повідомленні.


Крім того, буде передбачений варіант "залишити без змін".

На даний момент Мінінфраструктури працює над технічною складовою, щоб звести до мінімуму можливість "накрутки" голосів.

Також відомство пообіцяло незабаром представити матеріали по кожному видатному українцю, чиє ім'я може бути присвоєно аеропорту "Бориспіль".

Нагадаємо, раніше Мінінфраструктури присвоїло Міжнародному аеропорту "Київ" ім'я авіаконструктора Івана Сікорського і анонсувало відкрите голосування за перейменування аеропорту "Бориспіль".