ua en ru

Голосування за держбюджет-2017 в першому читанні обійшлося Кабміну у 1 млрд гривень

Голосування за держбюджет-2017 в першому читанні обійшлося Кабміну у 1 млрд гривень Фото: держбюджет-2017 в першому читанні був прийнятий завдяки обіцянкам Володимира Гройсмана

Така сума обіцяна депутатам-мажоритарникам на фінансування їхніх округів

За підтримку 20 жовтня держбюджету-2017 в першому читанні прем'єр-міністру Володимиру Гройсману довелося пообіцяти народним депутатам, обраним у мажоритарних округах, один мільярд гривень субвенцій. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Володимир Гройсман і мільярд: як прем'єр-міністр "підкупив" депутатів".

Ще в середу, 19 жовтня, Гройсман зустрівся з мажоритарниками з питання підтримки держбюджету-2017. Останні поскаржилися на прем'єру невиконання Кабінетом міністрів своїх зобов'язань, заявивши, що, в минулому році, також при затвердженні бюджету, тодішній глава уряду Арсеній Яценюк пообіцяв профінансувати соціально-економічні проекти в округах. Пізніше, напередодні призначення прем'єром самого Гройсмана, мажоритарники також зустрічалися з ним, і тоді він пообіцяв їм, що виконає зобов'язання Яценюка. Але до середини жовтня багато хто з депутатів обіцяних грошей так і не дочекалися.

На цей раз нардепи вимагають чітких гарантій і отримали їх. В основному фонді проекту бюджету-2017 передбачена додаткова субвенція на соціально-економічний розвиток окремих територій" в розмірі 1 млрд гривень. Ці кошти будуть направлятися виключно на проекти в рамках мажоритарних округів депутатів. Список територій і суми їх фінансування уряд, як і в минулий раз, планує передбачити в додаток №7 держбюджету. Поки що ця інформація недоступна.

Бюджет 2017: головні цифри проекту держбюджету (інфографіка)

"З 1 млрд 365 млн гривень субвенції на свої округи отримають депутати від коаліції, інші 635 млн - позафракційні члени депутатських груп "Воля народу" і "Відродження", - заявив РБК-Україна один з депутатів-мажоритарників.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада 230 голосами прийняла проект держбюджету-2017 у першому читанні.