ua en ru

Голосування за Brexit обійшлося кожному британському домогосподарству в 900 фунтів стерлінгів, - Банк Англії

Голосування за Brexit обійшлося кожному британському домогосподарству в 900 фунтів стерлінгів, - Банк Англії Фото: Марк Карні (flickr.com-bankofengland)

У Британії знизилися реальні доходи населення

Brexit став причиною того, що обсяг британського ВВП зараз на 1% менше, ніж очікувалося два роки тому. Про це в інтерв'ю Theguardian повідомив глава Банку Англії Марк Карні.

Зокрема, за його словами, з-за Brexit і ряду інших факторів "реальні доходи населення зараз на 900 фунтів нижче, ніж ми прогнозували, а це великі гроші".

Фунт стерлінгів подорожчав в ході торгів у вівторок на 0,2%, до $1,3460, британський фондовий індекс FTSE 100 додав 0,2%.

Раніше в цьому місяці Банк Англії залишив базову процентну ставку на рівні 0,5% і дав прогнози, з-за яких інвестори були змушені істотно переглянути очікування щодо ставки на майбутнє.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, британський міністр з питань Brexit Девід Девіс не має заперечень проти ідеї асоціацію між Великобританією та Європейським союзом (ЄС), на зразок тієї, яку раніше ЄС підписав з Україною.