ua en ru

Голосіївський райсуд м. Києва скасував постанову про порушення кримінальної справи проти екс-ліквідатора "Трансбанку" О.Андрійчука.

Голосіївський районний суд м. Києва скасував постанову про порушення кримінальної справи проти колишнього ліквідатора "Трансбанку" Олександра Андрійчука, передає "Комерсант-Україна".
Суд вирішив, що у слідства не було достатніх фактів для доказу підробки документів, з допомогою яких О.Андрійчук переписав на банк акції телеканалу "Тоніс" для подальшого перепродажу. Незабаром він може повернутися на посаду ліквідатора цієї установи.
Нагадаємо, раніше консалтингова компанія (КК) "Партнери" повідомляла, що О.Андрійчук, маючи депозити в "Трансбанку", не мав права займатися його санацією та своїми діями довів банк до банкрутства. Після чого відносно ліквідатора було порушено кримінальну справу, яка розглядалася за фактом підробки документів, завдяки яким "Трансбанк", як зберігач акцій телеканалу "Тоніс", влітку 2009 р. переписав на свій рахунок 1 млн акцій каналу з рахунку свого позичальника, який відмовився платити за кредитами.
За даними НБУ, на 1 січня Володимир Костерін володів безпосередньо 11,44% "Трансбанку" і 72,93% - через консалтингову компанію "Партнери". Власниками каналу "Тоніс" були В.Костерін (15,02%), Наталія Жиліна (4,5%), "Трансбанк" (8,46%), компанія "Партнери" (60,42%), "ДКД 04" (2,5%), "Артекс-Плюс" (2,43%) і "Наталка" (6,6%).