ua en ru

Голлівудська зірка Леонардо Ді Капріо купив гоночну команду

Топовий актор Голлівуду Леонардо Ді Капріо став співзасновником гоночної команди Venturi Grand Prix.

Топовий актор Голлівуду Леонардо Ді Капріо став співзасновником гоночної команди Venturi Grand Prix.

Venturi, створена їм разом з Джильдо Палланка Пастором (власником компанії Venturi Automobiles), буде виступати у Формулі E - нової серії гонок, в якій будуть брати участь одномісні електромобілі з відкритими колесами.

«Майбутнє планети залежить від наших здібностей створювати топливосберегающі і енергетично чисті транспортні засоби. І я щасливий стати частиною цих зусиль», - заявив Ді Капріо, цитований Eurosport-Іспанія.

У розвитку «Формули Е» беруть участь такі компанії, як Renault, McLaren, Dallara, Qualcomm, Michelin і Virgin. Команда Ді Капріо стала десятою з числа тих, хто виявив бажання брати участь в гонках.

За словами глави «Формули Е Холдінгс» Алехандро Агага, участь у змаганнях голлівудської зірки приверне до чемпіонату додаткову увагу.

«Деякі активісти із захисту навколишнього середовища надавали настільки великий внесок у справу поширення ідей, що стосуються екологічної відповідальності, - підкреслив Агаг. - Для нас велика честь, що такі люди, як він і Річард Бренсон влилися в наші ряди. Це допоможе подальшій популяризації електромобілів в містах по всьому світу».

Заїзди будуть проходити в 10 містах по всьому світу, в тому числі в Пекіні, Лос-Анджелесі, Майамі, Буенос-Айресі, Берліні та Лондоні.