ua en ru

Голик: замість "Укравтодору" ремонтом доріг Дніпропетровської області займеться ОДА

Голик: замість "Укравтодору" ремонтом доріг Дніпропетровської області займеться ОДА Фото: Юрій Голик (прес-служба Дніпропетровської ОДА)

На ремонт доріг області з держбюджету буде виділено майже 500 мільйонів гривень

Замість "Укравтодору" ремонтом обласних і районних доріг Дніпропетровської області займеться обласна державна адміністрація (ОДА). Про це заявив сьогодні радник голови ОДА Валентина Резніченка Юрій Голик, повідомляє прес-служба відомства.

"На Дніпропетровщині дорогами загального користування місцевого значення відтепер займається не Державне агентство автомобільних доріг України "Укравтодор", а ДніпрОДА. Обласні та районні дороги змінили балансоутримувача з початку 2018 року", - заявив Голик.

За його словами, в управління ДніпрОДА було передано 865 обласних і районних доріг. Крім того, на балансі Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області перебуває понад півсотні автомобільних доріг державного значення – міжнародні, національні, регіональні та територіальні – загальною протяжністю майже 6 тис. км.

Згідно з інформацією прес-служби, фінансування ремонту буде здійснюватися за рахунок коштів Дорожнього фонду. Згідно із законом про Дорожній фонд, гроші розподіляються між областями пропорційно до протяжності доріг, що перебувають на балансі обласних адміністрацій.

Голик повідомив, що в поточному році на ремонт місцевих доріг Дніпропетровської області з держбюджету буде виділено майже 500 мільйонів гривень, в наступному році ця сума повинна збільшитися до 900 мільйонів, а в 2020-му – до 1,2 мільярда.

"Децентралізація, ініційована президентом України Петром Порошенком, торкнулася і системи управління дорожнім господарством. Вперше за роки незалежності України балансоутримувачем доріг загального користування місцевого значення стали облдержадміністрації. Зокрема, на баланс ДніпрОДА "Укравтодор" передав понад 6 тисяч кілометрів обласних і районних доріг, що перебувають у занепаді не одне десятиліття. Це абсолютно логічне рішення, оскільки місцева влада краще знає про стан доріг і самостійно може приймати рішення щодо приведення їх у порядок. Тепер ми відповідаємо за їх ремонт, обслуговування і утримання", – зазначив Голик.