ua en ru

Goldman Sachs у 2012 р. розподілив між топ-менеджерами власні акції на 100 млн дол

Американський банк Goldman Sachs у 2012 р. розподілив між топ-менеджерами власні акції на 100 млн дол. Про це свідчить звіт фінансової організації, представлений в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC). Глава банку - Ллойд Бланкфайн отримав 94 тис. 320 обмежених акцій вартістю 13,3 млн дол. Один з глав міжнародного підрозділу Goldman Sachs - Майкл Шервуд - отримав 109 тис. 461 обмежених акцій, чия вартість складає 15,4 млн дол. Головний керуючий Гері Кон і глава фінансового підрозділу Девід Вініар, що йде, отримали по 85 тис. 136 обмежених акцій кожен. У разі їх продажу вони змогли б виручити до 12 млн дол., передає Reuters.

Відзначимо, що на операції з обмеженими акціями накладені обмеження. Зокрема, їх не можна продати протягом п'яти років. Топ-менеджери отримуватимуть цінні папери протягом трьох років рівними порціями. Процес отримання акцій повинен завершитися в 2016 р.

Нагадаємо, що чистий прибуток Goldman Sachs за 2012 р. склав 7,5 млрд дол.

Goldman Sachs Group Inc. - одна з найбільших в світі фінансових компаній, її основні напрями діяльності - інвестиційно-банківський бізнес, операції з цінними паперами, торгівля акціями і облігаціями за свій рахунок і за дорученням клієнтів, управління активами, фінансово-консультаційні послуги. Банк був заснований в 1869 р. Штаб-квартира Goldman Sachs розташована в м. Нью-Йорку, основні офіси - в Лондоні, Франкфурті-на-Майні, Токіо, Гонконзі. Банк є п'ятим за величиною активів у США (майже 950 млрд дол.).

Читайте також: Чистий прибуток банківської групи Goldman Sachs за 2012 р. виріс на 68% - до 7,5 млрд дол