ua en ru

Goldman Sachs підвищив прогноз за цінами на нафту до 115 дол./бар

Американський інвестбанк Goldman Sachs підвищив свій прогноз по нафтовим цінам на тлі проблем з поставками в ряді країн ОПЕК, а також через стабільно високих геополітичних ризиків на Близькому Сході. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Загострення ситуації в Єгипті останнім часом призвело до зростання ризик-премій і зробило досить істотну підтримку котируванням нафти.

Аналітики Goldman Sachs відзначають, що проблеми з постачаннями нафти з Лівії та Іраку можуть надати нового імпульсу котируванням. В результаті, ціни на нафту в найближчій перспективі можуть помітно зрости - аж до 115 дол. за барель.

"Порушення в постачаннях нафти з Лівії тривають набагато довше, ніж очікували учасники ринку. При цьому, за низкою оцінок, навряд чи варто чекати якихось швидких рішень цієї проблеми. Також варто відзначити тривалі проблеми з видобутком в Іраку, швидше за все, восени ми продовжимо спостерігати знижені обсяги експорту іракської нафти ", - заявив глава глобального відділу сировинних досліджень Goldman Sachs Джеффрі Каррі.

За його словами, з початку літа різні проблеми з видобутком і постачанням нафти в ряді країн ОПЕК "повели" з ринку приблизно 33 млн бар. нафти. Додатково до цього МЕА переглянуло рівень загальних запасів нафти в країнах ОЕСР, знизивши свої попередні оцінки на 32 млн бар.

Каррі також переглянув свій колишній прогноз за цінами на нафту на наступні 3 і 6 місяців. Згідно з новими оцінками глави відділу сировинних досліджень Goldman Sachs, котирування нафти в зазначених часових рамках будуть коливатися поблизу рівнів 108 і 110 дол. за барель, відповідно.