ua en ru

Річний прибуток Panasonic скоротилася на 10%

Річний прибуток Panasonic скоротилася на 10% Фото: Panasonic скоротив прибуток

Виручка компанії скоротилася на 4%

Великий японський виробник побутової електроніки Panasonic за підсумками 2016-2017 фінансового року скоротив свій прибуток на 10%. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Як повідомляється, виручка Panasonic, становила 7,34 млрд ієн, проти 7,63 млрд ієн в минулому році. А чистий прибуток – 149,4 млрд ієн, проти 165,2 млрд ієн в 2016 році

У той же час, консолідована операційний прибуток виріс на 20% і склала 276,8 млрд ієн.

Panasonic відзначає зниження виручки на японському ринку з-за слабкого попиту на фотоелектричні системи на зарубіжних ринках, головним чином з-за негативного впливу коливань валютних курсів. При цьому виручка придбаного нещодавно підрозділи Hussmann, що випускає акумулятори та електромеханічні контролери, зросла в минулому фінроці.

За прогнозами компанії, в 2017-2018 фінансовому році виручка складе 7,8 млрд ієн, а операційний прибуток - 335 млрд ієн.

Panasonic є одним зі світових лідерів у виробництві побутової електроніки. Це глобальний концерн, у який входить близько 600 підприємств і науково-дослідних центрів по всьому світу. Акції Panasonic, що базується в Японії, котируються на фондових біржах Токіо, Осаки, Нагої і Нью-Йорка.

Нагадаємо, Samsung очікує рекордний операційний прибуток за підсумками першого кварталу.