ua en ru

За рік прикордонників у районі АТО обстріляли близько 50 разів

За рік прикордонників у районі АТО обстріляли близько 50 разів Фото: прикордонники на КПВВ "Гнутове" (kmu.gov.ua)

З початку війни загинули 69 прикордонників

Протягом 2017 року прикордонників, котрі несуть службу у районі проведення анитерористичної операції, зазнали майже 50 обстрілів. Про це повідомили у прес-центрі Державної прикордонної служби.

"За рік позиції прикордонників зазнали майже 50 обстрілів. Всього з початку війни загинули 69 прикордонників, 429 військовослужбовців зазнали поранень, ще 5 вважаються зниклими безвісти", - йдеться у повідомленні.

Загалом в антитерористичній операції взяли участь 19 тис. військовослужбовців Держприкордонслужби.

Зазначається, що протягом року прикордонний контроль в районі АТО було здійснено щодо 11,8 млн громадян та 1,7 млн транспортних засобів.

За рік прикордонників у районі АТО обстріляли близько 50 разівЗа рік прикордонників у районі АТО обстріляли близько 50 разів

Фото: інфографіка про роботу прикордонників в зоні АТО (dpsu.gov.ua)

"Прикордонному контролю піддано 11,8 млн осіб та 1,7 млн транспортних засобів. Упродовж року в контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ) було затримано 61 одиниць зброї, 8,3 тис. боєприпасів, 3,8 кг вибухівки, 8,2 кг наркотиків та товарів на загальну суму 57,6 млн грн", - повідомили у Держприкордонслужбі.

Також додали, що з метою якісного виконання завдань в районі проведення АТО розпочато розгортання нового Донецько-Луганського регіонального управління і Лисичанського прикордонного загону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КПВВ на Донбасі за добу, 30 січня 2018 року, перетнули майже 33 тис. осіб. Прикордонники виявили три автомобілі, якими намагалися вивезти в окуповані райони різні товари на загальну суму понад 100 тис. гривень.