ua en ru

ДПСУ: Порушено кримінальну справу щодо несплати податків харківською групою "Таргет" на суму 36 млн грн

Податкова порушила карну справу щодо харківської групи "Таргет", яка ухилилася від сплати податків на суму 36 млн грн. Про це сьогодні на брифінгу заявив голова Державної податкової служби України (ДПСУ) Олександр Клименко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується харківської групи "Таргет", то замість того, щоб сплачувати податки, вони сьогодні намагаються перенести це в площину пліток і звинувачень. Сьогодні в податковій службі є карна справа, щодо несплати податків на суму більш ніж 36 млн грн за минулій рік", - повідомив Клименко.

Клименко радить підприємству цю справу декриміналізувати, поки є така можливість: "Сьогодні моя порада цьому підприємству сплатити ці податки, і сьогодні є така можливість....Те, що ці податки надійдуть до бюджету - це сто відсотків, тому що стовідсотково доведено, що сьогодні є ухилення від сплати податків".

Чиновник також додав, що сьогодні на підприємстві відбуваються слідчі дії: "З 4 липня на підприємстві проводяться слідчі дії щодо пошуку та вилучення тих документів, які стануть доказовою базою в тому, що сталося ухилення від сплати податків".