ua en ru

ДПАУ: Обсяги експорту вин та шампанського збільшилися у середньому на третину, вермутів - утричі.

За перший квартал 2010 року обсяги виробництва виноробної продукції збільшились порівняно з відповідним періодом минулого року. Про це повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації України (ДПАУ).

Зокрема: вин виноградних - на 13,9% - до 4,9 млн дал; виноматеріалів виноградних - на 10,6% - до 6,3 млн дал; винних напоїв виноградних - на 32,3% - до 0,5 млн дал; вин газованих - на 55,4% - до 0,06 млн дал; шампанського та ігристих вин - на 7,7% - до майже 1,0 млн дал; у 3,3 разу збільшилось виробництво вермутів - до майже 0,3 млн дал.

Збільшилися також обсяги реалізації на внутрішній ринок: виноматеріалів виноградних - на 9,1%; вин виноградних - на 2,3%; винних напоїв виноградних - на 42,6%; вермутів - на 175,8%; шампанського та ігристих вин - на 1,3%.

Збільшилися обсяги експорту вин виноградних - на 21,7%, шампанського та ігристих вин - на 116,0%.

Станом на 1 квітня 2010 р. в Україні діє 233 ліцензії на виробництво алкогольних напоїв.