ua en ru

ДПАУ: Відшкодування ПДВ в І кв. 2011 р. зросло в 2,3 рази - до 9 млрд грн

Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) відшкодувала майже 9 млрд. грн податку на додану вартість на рахунки платників упродовж І кварталу 2011 року, що в 2,3 рази більше ніж було відшкодовано у відповідному періоді минулого року. Про це повідомив заступник голови ДПАУ Олександр Клименко під час оперативної наради, передає прес-служба відомства.

За його словами, в півтора рази зросла і кількість платників, що отримали право на автоматичне відшкодування ПДВ. За результатами аналізу податкових декларацій за лютий 2011 року, автоматичне відшкодування ПДВ надано 37 платникам (з 19 регіонів України) на загальну суму 672,8 млн грн. У переважній більшості це представники малого та середнього бізнесу - 23 підприємства.
"Варто говорити не про регіональну, а, скоріше, про галузеву диференціацію платників. На сьогодні це, в основному, представники гірничо-металургійного комплексу, машинобудування, хімічної промисловості, сільського господарства - тобто, всіх провідних експортних галузей української економіки", - зазначив О.Клименко.
У ДПАУ прогнозують, що за результатами опрацювання податкової звітності за березень кількість платників, що отримають право на автоматичне відшкодування ПДВ зростатиме.