ua en ru

ДПАУ внесла зміни до податкової звітності з ПДВ

Державна податкова адміністрація України внесла зміни до податкової звітності з податку на додану вартість. Відповідний наказ від 12 травня 2010 р. №313 опублікований сьогодні в газеті "Урядовий кур'єр".

Документом затверджено для платників податку - сільськогосподарських підприємств усіх форм власності, які відповідають вимогам статті 81 закону України "Про податок на додану вартість", але які не обрали спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського, лісового господарства та рибальства та реалізують молоко, худобу, птицю, вовну власного виробництва, а також молочну продукцію та м'ясопродукти, вироблені у власних переробних цехах, спеціальну форму податкової декларації з податку на додану вартість.

Згідно наказу, платники податку - сільськогосподарські підприємства усіх форм власності, які відповідають вимогам статті 81 закону, але які не обрали спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського, лісового господарства і рибальства та реалізують молоко, худобу, птицю, вовну власного виробництва, а також молочну продукцію та м'ясопродукти, вироблені у власних переробних цехах, подають податкову декларацію з податку на додану вартість (спеціальну), яка є невід'ємною частиною звітності за відповідний звітний період. До такої податкової декларації включаються лише операції, визначені абзацом четвертим пункту 11.21 статті 11 закону.

У податковій декларації з податку на додану вартість (спеціальній) відображаються лише операції, пов'язані з поставкою молока, худоби, птиці, вовни власного виробництва, а також молочної продукції та м'ясопродуктів, вироблених у власних переробних цехах.

У спеціальній податковій декларації відображаються операції, пов'язані з поставкою молока, худоби, птиці, вовни власного виробництва, а також молочної продукції та м'ясопродуктів, вироблених у власних переробних цехах, відповідно до абзацу четвертого пункту 11.21 статті 11 закону.