ua en ru

ДПАУ розкрила факт відмивання понад 20 млн грн на оборудках з металобрухтом у Львівській обл

Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) розкрила факт відмивання значних коштів на оборудках з металобрухтом у Львівській обл. Раніше засуджена директорка львівського товариства відмила понад 20 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ДПАУ.

Для здійснення конвертації коштів жінка використовувала виробничі майданчики підприємства, які знаходилися на території Львівської обл. та діяли без відповідних ліцензій. Керівники цих заготівельних пунктів регулярно прибували до офісу товариства або в інше обумовлене місце для отримання конвертованої готівки на подальшу закупівлю металобрухту. По бухгалтерському обліку та податковій звітності ці операції не відображалися. Обіг грошових коштів товариства за два останні роки становив понад 20 млн грн.
В офісах та житлових приміщеннях фігурантів у справі проведено 8 обшуків, під час яких виявлено та вилучено готівку на суму 3 млн 450 тис. грн. На приймальних пунктах накладено арешт на брухт чорного металу у кількості 277 т орієнтовною вартістю 820 тис. грн.
Відносно директора товариства, яка була раніше судимою за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), порушено кримінальну справу за ч.2 ст.212 Кримінального кодексу України. Встановлюються інші особи, причетні до злочинної діяльності.