ua en ru

ДПАУ за 10 міс. 2010 р. завершила перевірки 176 підприємств, задіяних у схемах „нетипового" експорту, донараховано 261,3 млн грн

Державна податкова адміністрація України за 10 міс. 2010 р. завершила перевірки 176 підприємств, задіяних у схемах „нетипового" експорту, за результатами яких донараховано 261,3 млн грн та упереджено безпідставно заявлене бюджетне відшкодування з ПДВ на 47,1 млн грн, повідомляє прес-служба відомства.

В липні поточного року центральним апаратом податкової міліції ДПА України спільно з Державною митною службою України зруйновано міжрегіональну кримінальну схему мінімізації податку на додану вартість шляхом експорту лінз для окулярів, вартість яких безпідставно завищена більш ніж у 20 разів. Загальний обсяг експортних операцій склав більше 550 млн грн. Впродовж 2009-2010 рр. схемою скористались 9 реальних платників, внаслідок чого порушники ухилилися від сплати ПДВ на суму 114 млн грн.

На даний час підприємствам-учасникам нетипових експортних операцій донараховано 38 млн грн, щодо службових осіб цих підприємств порушена та розслідується кримінальна справа за ч.3 ст.212 КК України.

У серпні 2010 р. за матеріалами податкової міліції м. Києва порушена кримінальна справа за ч.3 ст.212 КК України щодо службових осіб одного з автотранспортних підприємств, які при наданні послуг з автомобільних перевезень шляхом фальсифікації податкової звітності ухилилися від сплати податку на додану вартість на суму 2,05 млн грн.

В ході розслідування кримінальної справи вилучено та приєднано в якості речових доказів задекларований підприємством до вивозу за кордон вантаж телевізійних ігрових приставок World Poker Plug & Play TV за штучно завищеною вартістю на загальну суму 7,7 млн грн.