ua en ru

ДМС відмовила громадянину Росії в наданні статусу біженця

Державна міграційна служба України вирішила відмовити подозревающемуся у вбивстві громадянинові Росії Миколі Кравченку, у наданні статусу біженця. Таке рішення ДМС прийняла 12 серпня, пише "Комерсант-Україна".

Адвокат Кравченко Владлен Орлов вважає рішення ДМС упередженим.

"Пояснюючи причини відмови, ДМС зазначила, що мій підзахисний звернувся до відомство після затримання, хоча це сталося напередодні. Міграційна служба також зазначила, що статус біженця не можуть отримати особи, винні у вчиненні злочинів неполітичного характеру. Але відносно мого підзахисного не було прийнято жодного рішення суду, отже, вважати його винним у чому-небудь немає ніяких підстав",- пояснив виданню Орлов.

Рішення міграційної служби адвокат вже оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва.

Нагадаємо, Кравченко розшукується правоохоронними органами РФ за підозрою у вбивстві і здирництві. На думку підозрюваного, в Росії його переслідують за бізнес-активів. Прохання прокуратури Київської області про экстрадиционном арешт Кравченка було задоволено Шевченківським районним судом Києва 9 квітня, а 17 квітня Апеляційний суд столиці залишив у силі рішення суду першої інстанції. Однак за день до свого затримання, 1 березня, пан Кравченко звернувся до ДМС за статусом біженця.