ua en ru

Gmail додає опцію самознищення листів

Gmail додає опцію самознищення листів Фото: Gmail (flickr.com/fixthefocus)

Таким чином компанія готується до більш жорстких законів про захист даних

Сервіс електронної пошти Google додає можливість зробити недоступним повідомлення після встановленого часу. Про це повідомляє BBC.

Таким чином компанія готується до більш жорстких законів про захист даних.

Новий "конфіденційний режим" також може бути використаний для того. щоб запобігти пересиланню, копіюванню, завантаженню або друку кореспонденції, відправленої через Gmail.

Такий крок є частиною більш масштабної реконструкції сервісу.

"Це не унікально. Інші платформи, такі як Microsoft Exchange, дозволяють використовувати плагіни, щоб робити щось подібне. Але жоден з (основних) поштових сервісів, , які базуються на "хмарних сховищах", досі не запропонував ці функції захисту даних", - сказав Кріс Грін, технічний консультант Lewis.

Деякі менші компанії, включаючи Proton Mail, запропонували функцію самознищення повідомлення раніше.

Тепер у Gmail функція самознищення відправлятиме посилання на сторінку, де можна побачити конфіденційний контент, замість включення матеріалу в оригінальне повідомлення. Як додатковий захід безпеки, одержувачам, можливо, доведеться вводити пароль, щоб відкрити посилання.

Нагадаємо, влітку 2015 року корпорація Google запустила новий сервіс, що дозволяє видаляти листи в пошті Gmail навіть після їх відправки. Це дозволяло видалити повідомлення протягом 30 секунд після відправлення.