ua en ru

GM відкликає більше 50 тис. автомобілів Cadillac CTS

Другий за величиною в світі виробник автомобілів - американська компанія General Motors (GM) відкликає більше 50 тис. автомобілів Cadillac CTS по всьому світу. Причина відкликання - слабке з'єднання, яке може викликати нестабільну роботу одного із задніх коліс. Дана несправність може призвести до втрати керування автомобілем, говориться в прес-релізі автоконцерну.
За даними прес-служби GM, з усіх автомобілів, що відкликаються 44 тис. були вироблені в США в період з 2009 р. по 2010 р., решта 6 тис. - в інших країнах, здебільшого в Китаї. У матеріалах також йдеться, що даних про постраждалих від вищевказаних дефектів поки не надходило, передає РБК.
Це вже друге масове відкликання цієї моделі за останні два місяці. В кінці грудня минулого року американський автоконцерн оголосив про відкликання на безкоштовний ремонт 109 тис. Cadillac CTS модельного ряду 2005-2007 рр. через виявлені несправності.
General Motors - американський автовиробник, другий за величиною в світі. Штаб-квартира компанії знаходиться в Детройті. У липні 2009 р. через борги компанія пройшла реорганізацію через процедуру банкрутства, після чого більша частина її акцій виявилася в руках урядів США і Канади.