ua en ru

GM відкликає 109 тис. автомобілів Cadillac CTS через виявлені дефекти в датчику присутності пасажира

Американський автовиробник General Motors Co. (GM) відкликає 109 тис. автомобілів Cadillac CTS модельного ряду 2005-2007 рр. через виявлені несправності. Як повідомила сьогодні прес-служба компанії, проблеми виявилися в датчику присутності пасажира біля переднього пасажирського сидіння, передає РБК. Як повідомляється, у зв'язку з дефектом датчика при аварії подушка безпеки може не спрацювати, наразивши, таким чином, пасажира на небезпеку .

Однак у компанії все ж відзначили, що на даний момент інформації про потерпілих або загиблих в результаті відмови подушки не надходило.
У прес-релізі також говориться, що дилери компанії готові безкоштовно замінити несправні датчики присутності. Заявки будуть прийматися з лютого 2011 р. Власникам інших автомобілів модельного ряду 2005-2007 рр. буде надано безкоштовний ремонт терміном на 10 років або до моменту, коли пробіг автомобіля складе 120 тис. миль (близько 193,1 тис. км).
Також прес-служба зазначила, що в автомобілях Cadillac CTS модельного ряду 2005-2007 рр. використано унікальний тип датчика присутності пасажира на відміну від інших моделей, вироблених GM, навіть Cadillac CTS 2008.